Wat leuk dat u een kijkje op deze pagina neemt. Om zo meer te leren over het ontstaan van Akky Jewels. Mijn naam is Akky en ik ben Akky Jewels begonnen om zo mijn dromen waar te maken.

Een aantal jaren geleden ben ik naar een open dag geweest van Vakschool Schoonhoven, met het idee om hier te leren om edelsmid te worden. Door een leraar werd mij verteld dat de meeste mensen niet meer kunnen rondkomen van alleen edelsmeden omdat de meeste mensen dit meer als hobby of bijverdiensten zullen doen. Daarom ben ik na gaan denken over, hoe kun je met zo’n mooi ambacht als edelsmid, toch je brood gaan verdienen? 

Mijn concept is geworden: nog steeds al mijn sieraden zelf vervaardigen. Nu niet meer enkel met de hulp van de edelsmid gereedschappen die al jaren bestaan, maar ook door de nieuwste technieken en apparaten te gebruiken. Zo gebruik ik bijvoorbeeld een 3D-programma op de computer om sieraden digitaal te ontwerpen, deze kan ik vervolgens printen met mijn 3D-printer. Daarna wordt van dit 3D- geprinte design een mal gemaakt, die gegoten kan worden.

Hier kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat.
https://www.youtube.com/watch?v=lgdIFnqn4DE

Verder maak ik tevens gebruik van een frees- en graveermachine. De designs maak ik dan van tevoren in een computerprogramma en die verstuurt deze dan naar het apparaat.

Akky Jewels is bedoeld voor diegene die van mooie sieraden houdt, maar ook vooral voor diegene die houdt van het ambacht die erachter zit, en het leuk vindt om deze verhalen met anderen te delen om op die manier het ambacht levend te houden.

Als u een kijkje wilt nemen naar de sieraden die ik vervaardig, kunt u dat hier doen.

Wilt u het in het echt zien? Komt u dan gerust langs in de winkel, Dautzenbergstraat 16 in Heerlen. Ook geven wij workshops voor mensen die daar interesse in hebben.

Namens Akky en S. Michielsen wensen wij u van harte welkom in onze winkel/op onze website.